Sæbebobler som fryser til is – lær hvordan

Se sæbeboble fryse til is i realtime HD, video af Palle Christensen – Vist på TV/MIDTVEST med indslag samt artikelside her:

Om vinteren kan du faktisk skabe ismagi – Lad mig vise dig hvordan 🙂

Med den rette sæbeblanding, kan du skabe meget flotte sæbebobler med iskrystaller, som er magiske at kigge på.

Når udetemperaturen er -7 grader eller derunder, kan du skabe smukke sæbebobler, da sæbevandet så fryser til is på den smukkeste vis. MEN det kræver den rigtige blanding, for at de ikke springer let, men også giver dig de smukkeste iskrystaller, når sæbeboble begynder at fryse.

Så frem med et sugerør og find en kold overflade udenfor, gerne sne, bord, blade, hvad du har til rådighed. Sug lidt op i sugerøret og pust nu forsigtigt sæbe ud på fladen, og se magien ske. Det kan være du lige skal gøre det et par gange, før det lykkedes. Men hav tålmodighed og du vil se iskrystallerne danne sig i boblen og se hele sæbeboblen fryse til is :).


Opskriften på sæbeboblevandet: Bland i nævnte rækkefølge

• 2 spiseskefulde sukker
• 35ml flydende glycerin
• 40 ml klar Rema 1000 opvaskemiddel
• 200ml varmt vand, så sukkeret smelter og det hele mixes

Lad sæben stå i køleskabet, så den er kold, når du går igang. Derved dannes krystallerne bedre og hurtigere. Hvorfor lige denne blanding spørger du nok. Jo, hvis du blot bruger almindelig sæbevand, springer boblen meget nemt og du har ikke så lang tid til at fotografere, filme. Med denne blanding, har jeg set bobler stå i flere timer, hvis det ikke blæser for meget.
Glycerinen gør at overfladen er tykkere og har sværere ved at springe. Sukkeret giver flottere dannelse af krystaller i sæbeboblen. Men du kan også udelade det. Så kommer der mere palmelignende effekt i stedet. Prøv dig frem.

Du skal vide, det kræver nogle forsøg at få billederne eller videoen i kassen. Du skal “gætte” hvor boblen vil gå til, så du ved hvor du skal stille billedet skarpt, inden du blæser boblen, specielt hvis du optager video. Men du lærer efterhånden, at blæse samme størrelse, så med øvelse kommer det helt sikkert. Du kan også blot vælge at lade børn blæse boblerne og se deres fascination, når der dannes iskrystaller 🙂

Håber jeg har inspireret dig til også at forsøge med at blæse sæbebobler og se dem fryse til is i vinterkulden.

Hop til forsiden